header-1.jpg

Verslag en Foto's Paasrit 2014 Online!

Verslag Paasrit 2014

 

20 April 2014 was een prachtige warme dag met blauwe lucht en 18 graden. Er stond wel een windje maar daar zouden we niet veel last van hebben aangezien we meeste van de rit de wind in de rug hadden. (voor foto's klik hier <---------)

De rit uitgezet door Arco v/d Vis en de Voorzitter; begon dit maal met een prijsvraag.
Daarmee was te winnen en Steeksleuteltje9 kledingset bestaande uit een steeksleuteltje 9 Polo, petje en groot geborduurde logo en een 'Hoofdprijs' een geheel verzorgt uitje voor diegene en partner.

De eerste vraag voor de hoofdprijs was de vraag welk model Solex op het uitnodigings kaartje stond.
De tweede vraag voor de kleding set was een technische vraag waar je 1 van de 3 onderdelen moest benoemen. De 3 onderdelen die benoemd moesten worden waren: Contact punten (waren uit een 3800), een rol afdekkapje en een rolhouder (afkomstig van een 1100 zonder koppeling).

Bijna iedereen wist toch wel een onderdeel te benoemen, dus de meeste zijn wel technisch maar verstand van modellen hebben de leden van ons niet aangezien iedereen het fout had. John v/d Zwaag had wel door dat het een nieuwer model was maar wist niet wat naam of nummer van model was. Onze Solexdokter Willem Zegel wist het natuurlijk wel maar had de onderdelen geleverd en wou daarom niet mee doen voor de prijs.

Nadat iedereen de prijsvraag beantwoord had konden we dan om 14:15 vertrekken vanaf eetcafe de Kombuis in Oudeschild met 58man.
De loting van de prijsvraag zou op het eindpunt verloot worden onder diegene die het goede antwoord hadden gegeven.

Met Michel en Arco voorop in hun roze paashaas pak gingen via de Laagwaalderweg richting de Waal en via groenewegje door hogereind en dan over de fietspad van Polderweg via zuideierland naar de Rotonde van de Koog. Daarna door de koog waar we door de dorpstraat ff snel de toeristen ons konden bezichten en wij zelf de street-art. Vanuit de Koog rechtstreeks naar Restaurant de Kroontjes wat zich bevind bij Appartementencomplex Bosch en Zee. Vele hier niet van op de hoogte maar hier zit een kwaliteits restaurant die al vele (landelijke) prijzen heeft gewonnen tijdens texel-culinair. Hier werden we verwelkomt en vanwege het mooie weer konden we dan ook plaatsnemen op het terras en genieten van een drankje en gevulde eitje.

Na hier een half uurtje te hebben vertoeft gingen we weer verder richting de Koog en sloegen af de kamperfoelieweg in richting de pijpersdijk en via burgerdijkje naar Den Burg. Daar stukje door Den Burg en dan door naar de 2de stop bij Maarten Brugge thuis.
Vele wisten niet dan onze eigen lid niet alleen werkzaam is bij Nioz maar ook in zijn vrije tijd ook een strand jutter is en een schuurtje heeft vol met spullen die ie op het strand gevonden heeft. Maarten deed zo ook zijn jut-verhalen voor geinteresseerden. De meesten waren verbaast over dat hij zo'n grote tuin in Den Burg heeft. Aangezien hij zo'n grote tuin heeft was Jack Dekker hier weer om zoals elke paas-rit een eitje voor ons te bakken. Dit jaar was Jack alleen wat minder fortuinlijk want bij aankomst zag hij niet dat de tafel op een vehoging stond en daardoor viel met alle eieren. Dus moest ie weer terug naar onze eierenboer Leendert die trouwens zelf aanwezig was bij de rit dus geluk had dat Mary thuis was zodat Jack toch nog wat eieren kon krijgen. In ieder geval was weer alles super voor elkaar en leuk om effe Maarten zijn kleine juttersmuseum te bewonderen.

Na deze stop gingen we weer op pad naar het eindpunt. We gingen via de Westerweg en via omweggetje naar de Jan Ayeweg. Hier gebeurde uiteindelijk iets wat niemand had zien aankomen en we allemaal helemaal nooit hadden willen meemaken tijdens onze ritten. We hadden voor de wind en het gangetje er aardig in; todat Jeffrey de Smidt van het asfalt raakte maar doordat zijn trapper over asfalt schraapte niet zomaar terug wwer het asfalt op kon. Dat gign zo'n 4-5m door todat de trapper in het asfalt hapte en mede door de hoogte van asfalt (10cm) hij daardoor ineens een 90 graden bocht maakte het asfalt op waar Jacco Gieles en Simon de Smidt niet meer konden uitwijken en beide tegen Jeffrey aanknalde en daardoor een soort van salto door de lucht maakte. Aangezien zowel Jacco en Sieme niet meer zo atletisch was het helaas niet een complete salto. Blijkbaar was toch Jacco wat beter in de salto dan Sieme want Jacco belande bijna op zijn rug en Sieme op zijn gezicht. En aangezien het met gangetje ging en er geen tijd was om te redden ging dit heel snel en heel hard. Ik reed zelf ervoor en keek naar achter vanwege het geschraap van staal over asfalt en zag toen beide over de kop vliegen. We stopte meteen en ik reed terug hopend dat het toch mee zou vallen ondankds dat de val zelf er gruwelijk uit zag. Maar helaas.... het was niet goed. Sieme z'n hele gezicht open en klaagde over z'n nek. Dus meteen 112 gebeld die redelijk snel ter plaatse was. Ondanks alle schrammen en wonden in het gezicht leek het mee te vallen met nek en rug. Maar natuurlijk moest ie mee voor controle. Sieme vroeg nog of hij niet naar de dokter kon op Texel; maar hij kreeg nee te horen want doktoren op texel kunnen geen scans of foto's maken. Dus kreeg Sieme voor zekerheid een kraag om en moest dus naar ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat hij zijn onderarm in de lengte had gebroken en z'n neus had gebroken. Maar gelukkig geen letsel had aan nek en/of rug. Nog voordat de ambulance arriveerde werd de groep door de Voorzitter verzocht om Arco te volgen naar het eindpunt wat de kantine van ZDH was. 

Ondanks de schrik er goed in zat werd er nog wel een hapje en drankje gedronken en toen de Voorzitter ook aanwezig was werden de prijzen verloot. Iedereen wilde graag dat de prijzen aan Sieme werden gegeven, maar Sieme kreeg alleen de kleding pakket en het uitje werd verloot onder de aanwezige leden. Die werd gewonnen door ons nieuwe lid Arnold Hesselman... die het uitje geheel verzorgt door steeksleuteltje 9 kon ophalen bij de Voorzitter.... wat later bleek een kleine ui te zijn... (je weet wel zo eentje die je kan eten). Arnold zei blij te zijn dat het een geintje was want voelde zich erg opgelaten meteen de hoofdprijs weg te kapen voor iedereen zijn neus terwijl dit zijn eerste rit was.

Na een bedank woordje en update over Sieme z'n toestand werd om 19:00 de rit afgesloten. Daarna was er nog veel gezelligheid in de kantine van ZDH waar Michel (de zwager van Bonne, niet de Voorzitter) nog wat Hazes zong en Gerard een rode kaart kreeg uitgereikt voor pissen op de middenstip van de zwaluwen. 

Taxi_Joop.jpgDe meeste solexen werden opgehaalt door 'Solex Taxi Joop' waarna nog vele leden nog te vinden waren in oa. Cafe De Slock, Cafe Mans en onze eigen Solexhome 'eetcafe de Kombuis'  

Ondanks het 'ongelukje' op de Jan Ayeweg; was het een geslaagde dag.

We willen graag iedereen bedanken voor aanwezigheid en de vrijwilligers die weer geholpen hebben deze rit tot een geslaagde dag te maken.

We willen ook meteen Sieme veel betershap wensen en hopen hem weer te zien bij de volgende rit ' De slippies-rit' op 21 Juni 2014.