header-1.jpg

Verslag Overkantse Rit 2015

Verslag Overkantse Rit 2015: Het Solexrijden blijft een ‘Gok’ (later lees je wel waarom)

Deze rit uitgezet door Jacob Keijzer en Marcel Winder, zou eigenlijk veel langer zijn en zouden eigenlijk ergens eindigen waar Jaap Tuitman ons had moeten terugbrengen naar Texel. Vanwege de kosten van de Rival en het vervoer etc. Was daarom opgave verplicht. We hadden minimaal 30 rijders nodig en helaas werd dat dit jaar al snel duidelijk dat we dat niet gingen halen. Daarom moest de rit veranderd worden, maar was daardoor zeker niet minder gezellig geworden.

De regen viel de dag ervoor met bakken uit de lucht en leek dus dat we dat de zaterdag ook zouden krijgen. Maar nauwlettend de weersverwachtingen in de gaten te hebben gehouden bleek het lang niet zo slecht te zijn op de zaterdag en zouden misschien hier en daar een bui’tje over ons heen krijgen maar niet benoemenswaardig. Ik kan je nu al vertellen dat we uitendelijk helemaal geen regenbui over ons heen hebben gehad... zelfs geen druppel. Martijn Hegeman en de Voorzitter die de bezemwagen en Catering verzorgde reden nog wel door een dikke bui dat ze vooruit reden naar de eerste stop. Dus het weer zat super mee.

We verzamelde met bootje 10 op het panorama dek. En daarna verzamelde we ons weer bij Hotel Lands-end dit zodat Edwin de Smidt met zijn zoon zich toe konden voegen tot  de groep. Iedereen was aanwezig die zich ook op had gegeven... Daar kon dan ook de Voorzitter zijn gebruikelijke praatje doen. Alleen dit keer kwam de mededeling dat het bestuur op zoek is naar 2 nieuwe bestuursleden. Natuurlijk bleef het weer opmerkelijk stil, dus dan maar de vraag of ze ervover na willen denken. Als iemand dit leest en denkt ja ik heb wel interesse mail ons dan naar bestuur@steeksleuteltje9.nl. Na de verdere huishoudelijke mededelingen gingen we op pad... Althans dat dachten we... Maar de uitleg van de Voorzitter was zeker niet duidelijk genoeg of Arnold Wesselman had teveel van pintjes genoten de avond ervoor want Arnold ging zijn eigen weg en heel opmerkelijk volgde het grootste deel van de groep Arnold. Dus de bezemwagen moest al meteen snel in actie komen en Arnold ff stoppen en vragen waar ie heen ging. Dit wist ie zelf eigenlijk ook niet. Dus kon hij weer rechtsomkeer met de rest van de groep om uiteindelijk Marcel en Jacob te volgen. Dus de rit begon al goed. We gingen achter dHotel lands-end langs achter de dijk maar toch al snel eraf via de Postbrug richting het centrum, langs de coffee-shops en het centrum in. Via het station richting Den Helder Zuid en door het park van Den Helder. Daarna via de Kortevliet en Dwarsvliet naar de Lange vliet en via Julianadorp richting Callantsoog.

Daar bij het eind van de Zuidschinkeldijk ff een plas-stop. Precies op de plek van de welbekende homo ontmoetingsplaats. Maar zo welbekend was ie niet want niemand kon hem inclusief onze eigen Homo: Johnny (Achternaam is niet nodig denk). Dus beetje vreemd dat niemand de plek kent maar wel Jacob... dus ja... In ieder geval mooie plek om ff de piemel te voorschijn te toveren want er waren zelfs ‘bezoekers’. Na de korte stop en verhaaltje van Jacob gingen we weer verder. Met omweggetje naar Petten en (nu we toch die eerste stop hadden) ‘achterlangs’ ECN. Naar de KNRM van Petten waar bijna de broodjes warme knakworst klaar stond. De  eerste stop waar dan effe wat gegeten en gedronken kon worden. Precies daar achter de dijk heeft een strand verbreding plaats gevonden en enorm veel zand opgespoten. Dus moest er even achter dijk gekeken worden zodat je meteen ge-zandstraalt kon worden en eigenlijk niets mee kon krijgen van Jacob zijn verhaal omdat er gewoon te veel wind stond. Dus teruggekomen naar de lunch-plek kon Jacob zijn verhaal doen terwijl iedereen daar genoot van zijn warme chocomel.

Daarna weer verder, via Sint-Maarten vlotbrug met een omweggetje naar ’t Zand, naar Cafe de Jonge Prins. Dat was de volgende stop waar we werden opgewacht door een mooie schone blonde.
Na hier een uurtje lekker te hebben vertoeft en weer opgewarmt konden we weer verder.

Dus bij ’t zand weg in Noordelijke richting langs het kanaal (aan de rechter kant). Met het windje in de zij zat de gang er nog wel aardig in. Jan Bruin die zijn Solex niet zo hard ging vandaag had na de stop in ’t zand toch nog even lopen draaien aan de verstelbare sproeier waardoor ie nu toch ineens wel heel snel leip. Maar helaas was het extra vermogen voor Jan wat teveel en hoestte hem volop bij Arno van Schaik achterop. Gelukkig viel Arno niet maar helaas was het voor Jan Bruin anders. Die viel volop met zijn neus op het asfalt. Dus ja schrammen op de voorhoofd en Neus en een bloedneus. Dus bloedde wel aardig waarop Jan zittend op zijn knietjes zegt: Jeetje wat een bloed. Waarop geantwoord wordt het stopt vanzelf na 5 liter. Gelukkig kwam het niet zo ver want na wat proppen in zijn neus en doekje op de neus leek het erg mee te vallen. De Solex moest wel achterop de bezemwagen want de decompressie hendel en de rem hendel waren afgebroken. En Jan ahd niet meer zo’n zin om op de Solex verder te gaan zereneus.. euh serieus. Na Jan grootendeels te hebben opgelapt konden we weer verder naar het pondje waar Marcel Winder de overtocht sponsoorde en nu links via het kanaal de weg konden vervolgen naar Den Helder. Toen met omweggetje door Den Helder uiteindelijk richting de boot van 16:30.

Aangekomen bij de boot was eindelijk het bloeden van Jan zijn neus gestopt... het was niet zo raar dat dat even geduurd heeft. Hij heeft namelijk een aardig grote neus. Tijdens het gezellig na-praten op de boot werd er verteld dat de rit nog niet over was en nog naar de eindbestemming moesten.
Dus van de boot af en via Den Hoorn, naar Hoge Berg en uiteindelijk naar Marcel Winder zijn schuur waar de BBQ en een biertje klaar stond. Bij de Hoge Berg moest nog wel effe Arnold Wesselman opgehaald worden want die had een lekke voorband en kon dus niet verder.

Bij Marcel nog erg veel gelachen, vooral met onze stunt-piloot Jan Bruin. Die waarschijnlijk de Zondag niet alleen hoofdpijn heb gehad de volgende morgen van zijn crash (zie foto’s voor verdere uitleg). Het was zeker een super-gezellige rit waar we veel hebben gelachen.

Mocht je dit nu lezen en geen lid zijn van Steeksleuteltje 9;  dan mag je gewoon een keer mee-rijden. Bij de 2de keer dat we je weer zien dan zullen we je verzoeken lid te worden. Lees je dit en wil je meteen lid worden. Meld je dan aan via mail@steeksleuteltje9.nl

Ik wil Jacob en Marcel bedanken voor het uitzetten van de rit en de rijders voor hun aanwezigheid, Martijn Hegeman voor het helpen... en in het speciaal Jan Bruin voor zijn stunt-werk.

Michel Heidbuurt
Voorzitter Steeksleuteltje9