header-1.jpg

Verslag Paas-rit 2016

De Paas rit 2016

Het regende in de ochtend; maar in de middag zou het prachtig mooi weer worden, en dat werd het gelukkig ook op de 'harde wind' na.

Het bestuur kwam nog effe bij elkaar op de Vang voordat we zouden verzamelen bij 'eetcafe de Kombuis'. Toen we daar met volle moed vandaan gingen, ging de Voorzitter nog effe mooi in zijn paashaas pak over de grond.

Na de Solex beugel en blokkie weer recht boven het wiel te hebben gekregen ging het bestuur ook richting de Kombuis.

Daar aangekomen waren er al aardig wat leden en zouden daar met 60 man vertrekken (waaronder ook weer een aantal nieuwe leden).

Hermann Boks ging voorop en gingen we onder dijk langs richting de redoute maar sloegen af het buurtje in daarna via het skillepaadje naar de hogeberg en daar bij de begraafplaats het voetpad op,  over de hogeberg richting Den Burg. Daar ook nog wat voetpaden over zodat we vlak bij sporthal 'ons genoegen' uit kwamen en via de elemert Den Burg in gingen. Natuurlijk een rondje door Den Burg en daarna via de Marsweg richting De Waal. Achter de Waal langs richting Oosterend. Daar nog wat paadjes genomen waar ik zelf nog nooit ben geweest en dan uiteindelijk naar de Harkebuurt om even een warme chocomel te drinken bij Werner Dros (tussen de koeien). Mooi stoppie waar Giel Koorn (nieuw lid) en Otto en Jeroen zich ook tot de groep voegde.

Bij deze stop moest er even worden nagedacht hoe verder te gaan en eventueel transport te regelen vanaf de volgende stop naar het eindpunt. want de volgende stop zou Noordelijker zijn, wat betekende dat we daarna alleen maar tegenwind zouden hebben naar het eindpunt. Omdat het vervoer ons te vroeg zou ophalen gingen we gewoon voor Plan A en moesten we de harde wind maar trotseren vanaf het volgende punt naar het eindpunt.

Bij Werner vandaan gingen we door Oosterend en door Naar Oost om daar effe twee rondjes te rijden. toen dan door naar de dijk om daar bij de Molen over het dijkje te rijden zodat er wat foto's gemaakt konden worden. Vanaf hier verder naar het Noorden door de Cocksdorp en terug via de Hollandseweg naar de Hoofdweg waar onze volgende stop bij de Familie Broekman was. Daar was alles goed voor elkaar en er werd goed voor ons gezord door de familie broekman, Jan Jelle, Kurt  en natuurlijk Jack Dekker die daar zoals gebruikelijk de eitjes voor ons bakte. Daar hebben we zo'n 1.5uur lekker gezeten. Maar toen moesten we toch echt weer op pad naar ons eindpunt... Onze eindpunt was de Kombuis (onze Solexhome). Iedereen was op de hoogte gesteld dat ons eindpunt eetcafe de kombuis zou zijn, Dit zodat iedereen voor zichzelf kon beslissen of ie meeging. De Voorzitter en Arnold gingen achterop om zeker te maken dat iedereen ook de kombuis zou halen. Voor ons zagen we de zus van Jeannette ineens een swieper maken en bleek een lekke voorband te hebben.

Dus onze held Dennis Jaspers; die weer de bezemwagen reed moest toch nog in aktie komen om onze nieuwe lid op te halen. Haar man die op de Solex van Dries reed ging wel zo langzaam (en zeker met die tegenwind die we hadden) dat de Voorzitter en Arnold hem de hele weg naar Oudeschild hadden geduwd. En net aangekomen in de Kombuis kwam Dennis Jaspers ook al aan.

Dus iedereen goed aangekomen bij de Kombuis; kon het feest beginnen, wat ouderwets goed gezellig was tot in de late uurtjes.