header-1.jpg

Verslag Slippies-rit 2014


21 Juni 2014 om 12:30 Verzamelen en dan om 13:00 was het dan zo ver, we gingen weer een rondje toeren. Althans toeren... Het leek wel een 'race'. Jan Bruin reed voorop en had aardig de sokken erin. Onze Jan Bruin die bij de Lopik500 (een autocross evenment in Lopik) van 2013 de snelste rondetijd had verreden. Heb nu ook de hoogste gemiddelde snelheid van een Solex-rit te pakken. Duidelijk was de rit door autocrossers (Hans en Jan) en liefhebber (Arno) uitgezet want al onze Solexen hebben gras, modder en zand moeten doorstaan. Het is mij nog steeds een grote verassing dat we geen uitvallers hadden. Maar misschien dat Willem aankomende weken nog wel wat falend materiaal voorbij ziet komen.

We begonnen weer bij onze 'SolexHome' eetcafe de Kombuis. Waar 35man optijd aanwezig was en dus ook met 35man op pad gingen. Wel wat minder dan verwacht maar zeker niet minder gezellig. We reden vanaf de haven door De Ruyterstraat, daarna achter de Diek langs naar strandje Cerus waarna we daar weer voor de dijk over het fietspad gingen richting Den Burg over de Hoge berg over graspaadje naar Haffelderweg. Michel stond nog bij Cerus te wachten op Frans Stolk want die was aan de late kant maar had doorgekregen waar we reden. Frans reed alleen voor de dijk langs en was dus eerder bij de groep dan dat Michel door had dat ie allang voorbij was gereden. Naar Den Burg en natuurlijk door de Weverstraat. Daarna bij de Kogerstraat ff op Hans gewacht. Dus nu met 37 man op pad. Toen door de Mars en daar ben ik zelf de groep kwijt geraakt. Later kwamen Sebas met Paula en Jan Witte ook aangereden want blijkt dat Jan wat techn ische problemen had die ff bij Otto langs was gegaan en daardoor weer zijn weg kon vervolgen.  Wij dus maar rechtreeks naar het de eerste stop die bij Hans in zijn achteruin plaats vond. Aangezien Jan Bruin zo door had gereden was ie veel te vroeg bij het eerste punt en moest er geimproviseerd worden. Dus naar de Wielerbaan en ja ook nog 2x door Den Burg zelf. Het blijkt dat het nog tijden naar tweetakt olie heb geroken in de Weverstraat.

Voordat iedereen bij Hans aankwam, kwam Joop ook ineens aangereden. Die had eerst op Groeneplaats gestaan, toen maar naar Kombuis gereden en daar kreeg ie te horen dat ie naar Hans moest. Dus die had ook in korte tijd een aardig ritje erop zitten.
Bij Hans hebben we lekker genoten van een koude kletser en zijn we na 45min weer op pad gegaan. Bij Hans (Kogerstraat) vandaan de beatrixlaan op en via vloedlijn dan een tussenpaadje de pontweg weer op. Natuurlijk ff via Poilitie Bureau uiteindelijk naar Hoornderweg gereden. Via Hoornderweg ff bij Wezenspyk kijken, maar daar moesten we niet zijn dus een soort van schuinbeweging en door naar Den Hoorn. In Den Hoorn was de biljartclub buiten een toernooitje aan het biljarten waar Kees Jongedijk een rondje om de biljart tafels reed. Vroeger deed hij dat ook namelijk wel eens bij het Steigertje in Oudeschild maar dan met z'n Harley. Dus ja dit was een makkie. Daar bij Klif 9 het dijkje op en ja halverwege de dijk via trappetje weer Den Hoorn in. Toen via Loodsmanduin over de Camping en dan terug langs ZDH veld waar Jacob Krijnen zijn Tankdop verloor maar niet meer te vinden was. Daarna onze weg vervolgd via Rommelpot naar Rozendijk en daar allerlei bospaadjes hebben genomen. Toen was het alweer aardig aanpoten om bij de groep te komen, en daardoor dus ook weer 2man kwijtgeraakt.

De 2de Stop was bij Jaap Restaurant Dennenoord. Daar ook weer lekker gezeten en genoten van de hapjes die gesponsoord waren door Jaap zelf. Na daar ook zo'n 45min te hebben gezeten zijn we weer op pad gegaan en eigenlijk in een rechte lijn via Mijerte bos naar ons eindpunt die dit maal bij Marco Witte (Marsweg) was. Daar stonden Kurt, Sjoerd en onze super vrijwilliger Jan Jelle op ons te wachten en hebben we daar de Slippies gegeten die waren aangeleverd door Jan v/d Vis, Arco v/d Vis, Jan Jelle v/d Vis, Rooie Rein & Thijs Vonk.

Alles was super voor elkaar; Marco Witte had mooi hoekje voor ons gemaakt en hebben daar nog lange tijd gezeten waar veel vis, bier en Jutter genuttigd werd.

Ik wil graag iedereen bedanken die aanwezig was en mee heeft geholpen om deze rit weer tot een groots succes te maken.