header-1.jpg

Verslag Slippies-rit 2013

Zaterdag 29 Juni was het weer tijd voor de Slippies-rit. Het beloofde een mooie dag te worden met veel slibtong en andere versnaperingen en dat was het uiteindelijk ook.

We verzamelde om 13:45 op de Groeneplaats en daar kwam 60 man en 2 vrouw opdagen voor de rit. Dus dat is een redelijk goede opkomst. Maar had misschien nog beter geweest als de MAB doe dag niet dezelfde dag viel.  Dit keer was de rit uitgezet door Sieme de Smidt en Kurt van Damme. Voordat we aan de rit begonnen had Michel Heidbuurt nog wat huishoudelijke mededelingen. Als eerst melde Michel dat het bestuur een nieuwe voorzitter heeft gekozen op de laatste vergadering en dat de meeste stemmen op hem waren gevallen. Hij vertelde dat hij begrijpt dat er nu misschien veel mensen nu een vraagteken hadden hoe dat dan werkt met een voorzitter die in Engeland woont. Michel liet weten dat hij ‘ook’ in Engeland woont en ook op texel en nog heel veel aanwezig zal zijn op Texel. Hij legte uit dat ie dit jaar niet meer vrij kon krijgen voor alle ritten maar volgend jaar wel van plan is elke rit aanwezig te zijn. Voor de rest had bestuur besloten dat iedereen in zijn huidige functie bleef en daardoor Sjoerd v/d Zwaag; Otto zijn functie zal overnemen. Er werd ook ff gemeld dat de site nu weer helemaal bij wordt gehouden en dat er dus stukkies geschreven zullen worden van elke rit en ook foto’s geplaatst worden na elke rit. En dat we nu ook een camera mee hebben die velen al hadden zien zitten bij Sjoerd achterop zijn Solex.. dus dat er ook filmpjes op de site komen. Ook moet iedereen een nieuwe machtiging tekenen die iedereen bij het 2de stoppunt onder zijn neus geschoven zou krijgen. Michel melde dat hij de best voor de club ging doen en ook weer elk jaar een overkantse rit wil, waarbij alle leden de kans krijgen om tijdens de jaarlijkse ledenvergadering mee te stemmen waar we heen gaan en dat iedereen ook ideeen mag voordragen tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Na al dit had Dries nog even zijn nummer gemeld aan iedereen omdat hij in de bezemwagen de eventueel gestrande Solexen dan kan oppikken. Na al dit was het dan tijd om te beginnen aan de rit. 

We gingen natuurlijk eerst door de weverstraat zodat alle toeristen onze mooie club kan bewonderen. Toen via de hallerweg richting de marsweg. Voordat we de marsweg afgingen moesten we effe wachten zodat we weer compleet verder konden. Toen Sieme weer verder wou en zijn solex aanduwde vielen zijn klompen van ellende uit elkaar. De bodem was eraf die duidelijk ook al ze beste tijd had gehad aangezien de gaten er al in zaten (hij gebruikt ze duidelijk als remmen op de Solex). Dus we moesten nog ff wachten todat Sieme dat met een tie-wrap gefixt had. We gingen verder richting de De Waal waar we met kleine omweggetje ook heen gingen en daar al onze eerste stop hadden bij de rotonde van De Waal. Daar stond Dries al klaar met wat drinken. Terwijl we daar stonden kwam Egbert v/d Werf aan en eerste wat hij zei ‘wat zijn jullie allemaal vroeg!!’ Ook ff later kwam Hans Arnoud aan maar niet op z’n Solex maar op zijn Camino... want helaas had zijn Solex het al begeven.

Na het lekkere eerste biertje van de dag gingen we dan ook weer verder. We gingen met wat omweggetjes richting Oudeschild en bij Oudeschild achter de dijk langs in Noordelijke richting.
Ter hoogte van de Surf-vereniging hadden we een uitvaller... dit keer Herman Boks. Deze wou helaas echt niet meer.. ook onze “Solex Dokter” Willem Zegel bevestigde dat z’n benzine pompje het had begeven. De rest was al aardig vooruit gereden en het was dus ook maar goed dat Hans met zijn Camino daar was want kon hij mooi met een redelijk gangtje Herman verder duwen. Ik weet niet helemaal zeker of het een geplande stop was maar bij de ijzeren kaap stonden de rest van de mannen te wachten onder het genot van een Juttertje  op Herman & Hans.

Na een korte stop hier gingen we verder in Noordelijke richting. Via verschillende omweggetjes gingen we naar Oosterend waar we Dolf de Kroon gingen bezoeken. Hij was jarig en dachten we dat het leuk was om hem en z’n vriendin Annie Brouwer te verassen. Dolf kreeg van John en Sjoerd van de Zwaag voor dit en komende jaar een Steeksleuteltje 9 lidmaatschap. Hij vond het leuk en tekende ook meteen een machtiging voor de komende jaren erna. Dus weer een lid erbij. Na Dolf te hebben gestrikt gingen we weer verder richting zevenhuisen. Dat we net uit Oosterend waren viel al snel op dat de helft van de rijders er niet waren... Terwijl Michel terug ging om te zoeken vond Sebastiaan de Graaf ze wachtend voor het Cafeetje want ze dachten dat ze het eindpunt wisten en daar dus net zo goed rechtstreeks heen konden. Nadat we net buiten weer compleet waren gingen  we verder richting zevenhuizen en op de weg naar Zevenhuizen dacht Jan Bruin het een goed idee was om over een vluchtheuvel te gaan en het asfalt van wat dichterbij te bekijken... Hij was dus op z’n plaat gegaan; ketting van trapstel af en gat in z’n broek en hij zei; “Ik had nooit dat kluffie gezien”.Ik weet niet precies hoe hij die heeft kunnen missen... maar goed;  nadat ie weer opgeklauterd was kon hij zich voegen tot de groep en gingen we nog via een mooi stukkie gras en paar paden zodat we precies bij Oost uitkwamen. Daar natuurlijk eerst een rondje rijden voordat we stopten bij Sieme op het landje waar tenten en de visbakolie klaar stonden.  Onze uitvaller Herman wachtte ook daar op ons. Toen was het tijd voor Vis, Bier en gezelligheid. Nadat iedereen was uitgegeten werd er nog wat verzoeken gedaan door de nieuwe voorzitter Michel. Als allereerst dat Jacob Keyzer zijn Solex jas vorig jaar tijdens de Slippiesrit is kwijtgeraakt en Michel kan niet geloven dat iemand die heb gestolen maar gewoon per ongeluk de verkeerde jas heb gepakt. Michel vroeg dus ook of iedereen ff op zijn zolder wou kijken of er een jas ligt die niet van hem of haar is. Daarna was het tijd om de machtigingen te tekenen waardoor we meteen nog 3 nieuwe leden hebben kunnen toevoegen tot de club. Michel vertelde ook dat niet het eindpunt is ondanks dat velen dat hoopten en daar ook liever hadden gebleven. Maar dat alle vis en bier op was werd de rit vervolgt die eigenlijk rechtreeks naar Oosterend ging en naar de achtertuin van ‘Het Cafeetje’ onder nieuwe leiding van Vincent Witte en Marijn de Wolf. Waar we de Solexen konden parkeren en laten staan. Hier was het gezellig tot in de late uurtjes.

Solexvereniging Steeksleuteltje 9 wil graag iedereen bedanken die aanwezig was en heeft geholpen met alle voorbereidingen.
Ook wil Solexvereniging Steeksleuteltje 9 natuurlijk alle Texelse vissers bedanken die ons de vis hebben geschonken voor dit evenement.

Het was beregezellig en weer een groot succes; de foto's staan ook online en kun je vinden door hier <---- te klikken

De volgende rit op de agenda is de Jubileum rit (15jarig bestaan)  die op 7 september zal worden verreden en een groot spektakel zal worden. Deze rit wordt uitgezet door Otto Goenga en Bonne Klein Woolthuis. Hou daarom 7 septembber vrij in je agenda en hou de Website, Facebook & brievenbuis in de gaten voor meer info.