header-1.jpg

Verslag Slippies-rit 2015

De Slippies-rit 2015
Ditmaal uitgezet door Frans Stolk

Frans zou de rit in eerste instantie uitzetten met Kokkel maar helaas had die zijn hiel gebroken.
Dus had Frans toegezegd het ditmaal alleen te doen en volgend jaar weer een rit uit te zetten en dan samen met Kokkel... (tenzij ie ‘weer’wat heeft)

We starten ditmaal op een andere lokatie dan anders vanwege de feestiviteiten op de haven vanwege Texel  600 Jaar Stad. Dus verzamelde we bij de viswinkel de Oude Vismarkt in Oudeschild.
Daar verzamelde 49man en Erik Jasper sloot zich later nog aan tijdens de rit. Dus uiteindelijk zouden we met 50man op pad gaan. Maar voordat we vertrokken was het tijd dat we ons ‘uitleen wiel’ die we vorig jaar tijdens de paasrit aan Bonne hebben uitgeleend omdat ie toen alle spaken eruit reed weer eens terug wisselde. Dus Jan-Jelle en Michel hebben die ff snel gewisseld voordat we van start gingen.  Maar natuurlijk voordat we van start gingen had Michel nog wat mededelingen. Een daarvan is dat er 11-12 Juli een Solexclub ‘Scheur maar deur’ van Nieuw- Amsterdam naar Texel komt en graag met ons een toertocht wouden rijden. Dus zocht de voorzitter naar belangstellenden en die ook misschien kunnen helpen voor wanneer de voorzitter zelf niet aanwezig kan zijn voor werk. Er zal dus dat weekend een extra-ritje zijn. Of deze op de zaterdag of de zondag wordt verreden wordt nog gemeld op de website.

Daarna ging Frans voorop en gingen we richting de haven... maar nog geen 10 meter te hebben gehaald was Tom Bakker al gestrand en kon dus meteen geladen worden op bezemwagen. Bij de eerste stop zouden we Tom weer zien met een andere Solex die ie van thuis had opgehaald. Toen dus over de haven. Door de Ruyterstraat onder de dijk langs richting Den Hoorn. Mooi stukkie door Den Hoorn gereden en toen onder de duinen naar het bos. Daar begonnen de problemen voor Frank Ellen. Zijn Solex begon al meer te stotteren en later deed ie helemaal niets meer. Het uitblazen van de leidingen en de sproeier deed ook niet erg veel. Ook had Michel (Bonne z’n zwager) ook problemen met zijn Solex.. Deze ging steeds langzamer en langzamer. Dus waren Michel, Michel, Frank en Bonne aardig achterop geraakt en moest er nog ff gebeld worden met Dries waar nu de tussenstop was. Dit was bij van Rijsselberghe midden in het bos bij de Monnikenweg. Daar was helaas wat weinig frisdrank ;-) aanwezig en moest Dries nog ff heen en weer om meer te halen. Maar dat was helemaal niet zo erg want we zaten daar heerlijk in de achtertuin in het zonnetje. Alleen de Solexdokter had het heel erg druk met de poging tot reparatie van Frank zijn Solex. Helaas wss deze niet te repareren en met alle zekerheid zal deze binnenkort bij Willem in zijn schuurje belanden voor reparatie.

Na daar een uurtje te hebben vertoeft gingen we weer op pad. Frans had gezegd dat we alleen op Asfalt zouden rijden maar volgens mij zijn we toch hier en daar over wat onverharde paden gereden naar de Koog. In de Koog natuurlijk effe door de dorpsstraat waar het toch altijd weer mooi is om te zien dat sommige het mooi vinden en toch altijd vrouwen staan die de hand voor de neus houden vanwege de Olie-lucht die voorbij komt. Toen eigenlijk zig zaggend richting Oudeschild waardoor het effe leek dat we weer richting Cocksdorp  gingen en later weer richting de Waal maar uiteindelijk stopte op ons eindpunt bij Transport bedrijf Eelman op de Veenselange weg. Naast onze  bekenden Jan Witte die ook nog samen met Paula een visje kwamen eten.

Er was aardig wat vis gegeten en hadden uiteindelijk 1 slippie over.

Mede door het goede weer en opkomst was dit weer een geslaagde rit.
Natuurlijk waren er velen na de rit nog te vinden op de Haven en in verschillende kroegen.

De foto’s van deze rit kan je hier bekijken