header-1.jpg

Verslag Slippies-rit 2016

 

Vandaag gingen we weer ‘s een rondje rijden en natuurlijk met als afsluiter wat slippies eten onder het genot van een koud pilsje.

Het begon met het verzamelen bij eetcafe de Kombuis in Oudeschild, en het was prachtig mooi weer en leek zo de hele dag te blijven. Dus velen in korte broeken en T-shirts op de Solex.

 

Na het inschrijven en wachten tot Jan Jelle ook was gearriveerd, konden we dan eindelijk op pad om 13:30. We waren op pad met 46man. Hadden een hogere opkomst gehoopt maar 46 is nog steeds aardig wat. Vanaf eetcafe de Kombuis richting de jachthaven richting Nieuweschild. Maar voor Nieweschild de dijk af en terug richting Oudeschild. Via de Ruyterstraat onder de dijk langs terug naar ‘t buurtje via de Puzzelweg, richting Den Burg. Daar afslaande ‘t Skillepaadje op. Maar dat ging niet zonder gevaar. De Voorzitter die achterop reed zou wel eens het verkeer tegen houden zodat iedereen veilig kon over steken. Daar dacht een wat ‘oudere’ dame in een rood invalide wagentje heel anders over en ging gewoon door en had bijna Sieme de Smidt onder de voorwielen of zoals Sieme het zei: Ik had bijna een rode invalide wagentje in de luchtfilter zitten. Na de schrik weer verder over de Hoge Berg; richting de Redoute. Toen achter de dijk langs richting ‘t Horntje en halverwege naar de Pontweg. Over de Pontweg rechtdoor naar de Teso over de weg waar de auto’s normaal over rijden als ze de boot af komen. Boot was al effe geleden geweest dus dat zou geen probleem zijn. Toch was er ineens een auto die over de weg kwam…. Dus nog effe schrikken.

Toen meteen door naar de Havenrestaurant bij ‘t horntje. Bij Frans zijn vader die overheerlijke Kokkels had gekookt voor ons die zelf waren gevangen door Willem Anton. Zelfs Sieme de Smidt die zei geen grote Fan te zijn van Kokkels had er wel 20 weg zitten snoepen. Nadat het ging regenen nog eventjes naar binnen voor wat meer Kokkels en Bitterballen. Toen begon het toch echt te gieten. Dus moesten we ons vertrek nog eventjes uitstellen en verplicht nog maar eventjes wat drinken.

Toen moesten we toch echt de regen trotseren omdat we verwacht werden op onze volgende locatie. Dit was echt niet leuk en zoveel regen dat Hilly, Edwin en zoon de Smidt toch maar met de boot terug gingen naar Schagenbrug (denk dat het een goede keus was). We gingen eigenlijk rechtstreeks van ‘t Horntje rechtstreeks naar Paal 9. Maar met regen zijn er altijd uitvallers en deze keer dus ook. Dit keer was het de Familie Arnoud. Hans had een lekke ventiel en Claudia haar Solex viel uit doordat de luchtfilter er even af was gevallen en daardoor water in de carburateur was gekomen. Dus moest Dennis Jaspers uitrukken om deze op te halen.

Bij Paal 9 aangekomen bleek dat Theo de Graaf zijn Solex het ook niet meer deed. Maar natuurlijk kreeg onze Solexdoctor deze weer gerepareerd. Dennis Jaspers was ondertussen alweer gebeld dus die stond klaar toen we weer op pad gingen en zou achter ons aanrijden want ondanks het ondertussen weer droog was, kon het zo maar eens zijn dat er toch nog wat Solexen zijn met ‘waterschade’ en inderdaad na 500meter was het Jacob Keyzer zijn Solex die er mee stopte.

Omdat we door het weer wat achter lagen op schema gingen we eigenlijk rechtstreeks van Paal 9 over de Hoornderweg en via Den Burg, Hallerweg naar de Veenselange weg naar ‘Don Voorzorg’ Daar stond natuurlijk onze ‘Slibkoning’ Dries Veltkamp en onze ‘Belg’ Kurt van Damme klaar om ons te voorzien van gebakken tong, frikandellen, patat, kroketten en ditmaal ook gerookte vis die gerookt waren door Appie ten Brave. Je had zoals gebruikelijk weer de keus om te gaan voor Dries zijn Slippies of die van Map van der Zwaag. Jan Witte (v/d Voorzorg) gaf nog een rondleiding over de bijna volledig geautomatiseerde boerderij. Barry Zegel en Rob Wit hadden hun draaitafel mee met allemaal LP’s en was het nog tot laat gezellig.

 Het was ondanks het weer niet minder gezellig en willen iedereen bedanken die heeft geholpen om deze rit weer zo gezellig maken. Natuurlijk ook de mannen die ons voorzien hebben van de Slippies.Want zonder Slippies geen Slippies-rit.

Nogmaals allemaal bedankt !
Bestuur Steeksleuteltje 9