header-1.jpg

Verslag Snert-rit 2013

Zaterdag 20 november hadden we weer de wel bekende snert rit. Het zou een koude dag worden met af en toe een bui.

We verzamelde ons om 13.30 aan het buurtje in Oudeschild waar 33 man zich verzamelden. Het had misschien beter geweest als de MAB het MAB feest niet op deze dag had gepland. Alle solexen werden keurig op een rij voor onze nieuwe erelid “Willem Zegel” gezet. Willem en zijn vrouw hadden alvast een heerlijke versnapering voor ons klaar gezet voordat de rit al begonnen was.  Dit keer was de rit uitgezet door Marcel Winder en Jacob Keijzer. Voordat we begonnen deed Sebastiaan samen met Sjoerd nog even een woordje vooraf. Ze melden dat we nu een telefoon hadden maar deze helaas nog steeds niet werkte door dat hij nog niet goed was geactiveerd. Ook werd er gemeld dat Sjoerd als bezemwagen aanwezig was als er problemen zouden ontstaan onderweg. Na dat iedereen het woordje had gehoord en de versnapering op was zijn Marcel en Jacob voorop vertrokken.

We vertrokken vanaf het buurtje over de Ruyterstraat over industrieterrein terug door het dorp door de Commandeursingel richting den burg waar we natuurlijk eerst door de Weverstraat reden zodat alle toeristen onze mooie club kon bewonderen. Toen rechtstreeks naar de verlopen oliekan. Daar stond een heerlijke pan met chocolademelk klaar welke al roerend door Kurt werk verwarmd op het vuur. Dries had nog voor een paar stukken speculaas aangeschaft bij de scouting welke die dag rondliepen om deze te verkopen.

Na het lekkere warme drankje vertrokken we richting het bos over de rozendijk. Daar ontstonden de eerste problemen, Hans Arnoud zijn solex begaf het waardoor de bezem wagen hem even moest oppikken. Hierna vertrokken we richting den Hoorn onder de duinen langs waar ook de 2e solex het bijna begaf. Gelukkig was onze solex dokter dicht bij en heeft het beestje weer aan de praat weten te krijgen. Uiteindelijk arriveerden we in Den Hoorn waar we als een gek door heen gingen om zo snel mogelijk richting de boot te rijden om maar voor de bui een schuilplaats te hebben. Helaas waren we te laten en barste de bui met hagelstenen van wel 1 cm doorsnee boven onze hoofden. Nadat bijna iedereen was gearriveerd bij de teso. (op 2 van de mietjes na deze zijn terug gereden naar hun warme huis waar vandaan ze de bezemwagen belden). Reden we over het opstelterrein waar Arco van der Vis hard onderuitging en met een dikke bult op zijn kop de dag verder door moest. hierna zijn we de boot op gereden en werd er door Jacob gemeld dat we twee biertje en één kom snert mochten nemen op kosten van de club.

Na deze heerlijke warme stop op de boot en een keer den helder gezien te hebben arriveerden we weer in de thuishaven. Het werd al langzaam schemerig waardoor jacob besloot onder de dijk langs te rijden en zo snel mogelijk richting het club huis het Kombuis te gaan. Waar wij onze solexen onder het afdak op het terras mochten neerzetten. Binnen stond voor ons een heerlijke pot met bier klaar. Na een woordje van sjoerd dat de veeg wagen niet is bedoeld als taxi stond er nog een grote hoeveelheid boerenkool voor ons klaar met een worst en overheerlijke gehaktballen. Waarna iedereen begreep dat we om die reden ook maar 1 bak snert mochten nemen op de teso.

Solexvereniging Steeksleuteltje 9 wil graag iedereen bedanken die aanwezig was en heeft geholpen met alle voorbereidingen.
Ook wil Solexvereniging Steeksleuteltje 9 natuurlijk de Teso bedanken die ons de goede vaart over het Marsdiep heeft verzorgt voor dit evenement.

Het was beregezellig en weer een groot succes!