header-1.jpg

Verslag Snert-rit 2014

Stukkie geschreven door Kees Jongedijk:

--------------------------

Mooie rit uitgezet door Barry en Rob.

Met schitterend weer vertrokken vanaf de Groene Plaats, de opkomst was prima met 42 personen.
Na een korte ronde Den Burg via Stene Plaats / Whilhelmina Laan kwamen we via de Hallerweg, Marsweg, Tienhoven bij De Waal. Door De Waal en over het Groene Paadje gegaan waarna we via de Waalenburger Dijk route de Pontweg zijn overgestoken en de Pelikaanweg zijn op gegaan. In de Dennen via diverse fietspaden aangekomen bij de BBQ plaats, alwaar we werden verwelkomd met warme chocolade melk en koek, het was lekker weer maar de choco met wat jutter smaakte evengoed heerlijk.

Deze rit reed ook onze penningmeester Dries Vetkamp mee met kleinzoon achterop want ja we moeten natuurlijk wel aan de opvolgers blijven denken!

Na de BBQ plaats weer via diverse fietspaden richting Jan Ayen Slag, waarbij we vanaf de parkeerplaats het duinpad op gingen. Dit was prma te doen omdat de paden mooi droog waren. Na veel gehuppel, tussen de wilde paarden door, kwamen we weer op de Rommelpot richting Den Hoorn en daar we gingen meteen weer richting strand.

Sommige dachten al dat we naar paviljoen Paal 9 moesten maar nee hoor, volgens Barry moet je hard werken als je de mooiste plekkies van Tessel wil zien! Dus ja hoor weer een Duinpad op het leek wel motorcross. Toen bleek dat er een stoppie was bij de bunkers boven op de duinen dus met mooi uitzicht een drankie genuttigd.

Er was nog even 'paniek' want er was een boswachter gesignaleerd en ja we reden natuurlijk illegaal door de duinen, gelukkig liep alles met een sisser af.

Na deze stop wederom door:  via Loodsmansduin en heel mooi over de oude Buitendijk kwamen we bij de boerdrij van Henk Spicht op De Grie, toen over Hoornderweg en Zuid Haffel de pontweg weer overgestoken richting het Hoge Berg gebied.

Via de hogeberg paadjes arriveerden we op de Wielerbaan. Daar hadden Barry en Rob bedacht dat we een wedstrijd moesten rijden van een ronde.

Het werd en 'LeMans'massa-start, dus dringen bij de start en de eerste bocht.

Natuurlijk liep onze Willem 'de Solex Dokter' uit maar Jocob Keijzer zat vlak achter hem.

Jacob dacht ik hou Willem z'n kunstbeen vast dan hou ik hem bij, maar toen het door de vele baadjes op de baan wat glad werd ging Jacob hard onderuit. Gelukkig had Jacob niks, maar dus wel weer een schuiver in dezelfde familie, want vorige snertrit ging Arco ook al onderuit.

Bij de eindstreep bleef Willem wachten om andere de kans te geven, zo werd Herman Boks 1e, Wilfred Vendel 2de en Arco v/d Vis  3de.

Na deze geweldige wedstrijd wederom richting de Hoge Berg gebied en via Leemkuil, Schansweg, Doolhof en Skillepaadje kwamen we bij 'Brakestein' alwaar we in de schuur van Piet van der Star werden ontvangen met lekkere snert, roggebrood  met spek en natuurlijk veel natte versnaperingen.

De muziek was goed geregeld door Rob want zelfs de koeien van Piet konden dit wel waarderen en stonden net als wij heerlijk te smikkelen we zaten dan ook zo gezegd midden tussen de koeien een prachtig slot van een MOOIE snertrit!

Barry en Rob, bedankt! Hij was prachtig!

-------------------------

Kees ook bedankt voor dit geweldig verslag van de rit.
Dit was dan weer de laatste rit van dit jaar... op naar Volgend jaar en dat het maar minstens net zo gezellig mag zijn als dit jaar.

We beginnen volgend jaar weer met de jaarlijkse ledenvergadering waar we nog op zoek zijn naar 1 persoon om het bestuur weer compleet te maken aangezien Dries Veltkamp stopt met de bestuurlijke functie.

Dus mocht je interesse hebben.. laat het dan weten! aan 1 van de huidige bestuursleden of stuur een mailtje naar mail@steeksleuteltje9.nl 

Er wordt trouwens niet verwacht dat je Dries dient te vervangen, want dat lukt je toch niet Wink!!!, en niet getreurd Dries zal ons gewoon nog bij staan bij de voorbereidingen, maar dan als ondersteuned lid.

Hou de site en/of je brievenbus in de gaten voor een uitnodiging van de ledenvergadeing 2015

Het bestuur
Steeksleuteltje9