header-1.jpg

Verslag van Ritje met Solexclub Scheur Moar Deur

We hadden weer bezoek van de vaste wal (dit keer van Nederlanse afkomst... al zijn ze soms moelijk te verstaan...)

Dus zou dit keer Michel Heidbuurt (de voorzitter) de mannen van Scheur Moar Deur de mooiste plekjes van Texel laten zien.

De mannen van Scheur Moar Deur waren met 13-man en helaas waren er van Steeksleuteltje 9 maar 2 (dit waren Michel en onze nieuwe lid Silvan Hoep met toch wel de mooiste Solex van Texel)

Nu heb Silvan een knappe Solex; maar alle mannen van Scheur moar Deur hadden toch ook echt allemaal een knappe Solex.

We verzamelde om 13:30 bij de Kombuis, maar de mannen waren al met boot 11:00 gekomen en zaten dus al ff te wachten op ons. Dus konden we mooi aanschuiven in de serre en daar eerst maar 's een biertje drinken voordat we op pad zouden gaan.

Eigenlijk was het alweer veel ste gezellig voordat we weg gingen en besloten dus om 14:00 om er toch nog ientje te doen voordat we weg gingen. Het biertje was al snel op en 14:20 zaten we op de Solex en 14:30 waren we al bij de Solexdokter om aan onze overkantse vrienden te laten zien wie onze Solexdokter is en wat ie allemaal wel niet in huis heeft. Het werd al heel snel duidelijk dat Scheur moar Deur ook hun eigen Solexdokter hadden die mee was en ook duidelijk de kennis heeft om elke Solex binnenstebuiten te kunnen keren.

Na dus een korte stop bij Willem gingen we over het skillepaadje en de hogeberg met klein stukje off-road richting de pontweg. Maar al voordat we off-road gingen had er eentje pech. Hun Solexdokter had het binnen binnen enkele gemaakt zodat we de tocht weer konden voortzetten. Willem was ook klein stukje met ons meegereden maar haakte af naar Den Burg omdat ie nog 6 Solexen moest repareren die week. Dus gingen we verder richting het bos over de hoornderweg. Daar moesten we weer ff stoppen aangezien iemand een lekke band had. Er zat een hele scheur in. Maar gellukig was er iemand met van die potjes schuim en verwonderswaarlijk werkte het ook nog... dus misschien goed ideetje voor ons om mee te nemen ipv van hele wielen..

Toen we onze weg konden vervolgen reden we in het bos met een omweggetje naar 't turfveld. Dat nu beheert wordt door Naomi Hin die zelf ook een mooie Solex heeft. Maar helaas niet lang geleden daarmee hard onderuit was gegaan en nog steeds de 'schaafwonden' duidelijk te zien waren.

Omdat het super weer was zaten we daar heerlijk!

Op een gegeven moment moesten we toch weer verder en zijn richting Paal 17 gereden en toen door naar de koog. Rondje om de Koog en natuurlijk door de dorpsstraat waar je lachende en boze gezichten zag. Bluuft mooi om te sien.

Toen wilden we eigenlijk naar de Sjans maar die was nog niet open dus zijn we bij de Bilder op het terras gaan zitten en genoten we van het aanzicht. (het was namelijk rokjesdag).

Na hier ons weer kostelijk vermaakt te hebben vervolgde we onze weg onder de duinen door naar de Slufter en uitendelijk helemaal om de Noord langs de vuurtoren en uiteindelijk onder de dijk door naar Cafeetje via Oost. En omdat de Voorzitter zich een beetje had verkeken hoe lang het duurde krijg hij al veel aanwijzingen dat mensen een droge mond hadden en graag ergens wilde stoppen. Dus maar ff stoppen bij Sieme in Oost en hopen dat hij 15biertjes in de koelkast heb staan.... Maar helaas hij was wel thuis maar had dat niet in de koelkast. Hij gaf natuurlijk zijn jongens de schuld ervan; maar wij weten wel beter en waren diep diep teleurgesteld. Dus toen snel door naar het cafeetje die zeker weten koud pils heeft voor ons.

In het cafeetje aangekomen zat Hans Arnoud te wachten op ons want die wilde ook nog wel een stukje meerijden. Dus na een korte stop bij het cafeetje zijn we doorgereden in eigenlijk een rechte lijn naar Hotel de Kieviet waar Dirk de BBQ al aan het voorbereiden was.

Daar hebben we lekker van een BBQ genoten en van een aantal pilsjes en berenburg cola's.

Hans en Michel zijn op gegeven moment weg gegaan maar denk dat het wel eens heel erg laat geweest zou kunnen zijn aangezien de Bar in de Kieviet pas dicht gaat wanneer de laatste weg gaat.

De mannen van Scheur Moar Deur vonden het een leuke rit en het was ook een geslaagde rit alleen was het jammer dat er zo weinig leden van Steeksleuteltje9 aanwezig waren. Maar mocht niet de pret drukken.

De foto's van de rit staan online en kun je ----> hier bezichten.