header-1.jpg

Verslag 15 Jarig Jubileum rit

Na weken voorbereiden en alles opzetten was het dan zover Zaterdag 7 September de Jubileum rit en aansluitend feest voor 15-jarig bestaan. Dit alles voorbereid door Otto, Bonne en het bestuur gezamelijk.

Na allemaal verzameld te hebben op de Haven bij ‘ons clubhuis’ eetcafe de Kombuis en allemaal onze bijdrage hebben gedaan was het eerst tijd om onze steun en toeverlaat: Ingrid Hennink onze waardering als vereniging te laten blijken. Sjoerd en Michel hadden samen met hulp van onze eigen Solexdokter een Solex gemaakt die aan de gevel gemonteerd kan worden. Ingrid had gezien dat ze dit bij de Tjop Tjoppers ook hadden en wilde dat ook wel. Dit waren Sjoerd en Michel nooit vergeten en dit was een mooi moment om er eentje te maken en te geven.

Daarna was het tijd nog voor wat huishoudelijke mededelingen en daarna was het woord aan Bonne die samen met Otto deze rit hadden uitgezet en ook het feest-programma in elkaar hadden gezet.

Nadat Bonne een woordje had gedaan met een kleine hint is het net als een rode draad het begin en het eind is soms dichterbij dan je denkt was het tijd om de Solexen op te starten en gingen we over de haven richting de Jachthaven waar we achter de dijk langs gingen; richting ‘het noorden van het eiland’.  

Vanwege de tijdrit moesten we achter de dijk blijven, maar ja we moisten toch een keer oversteken want de rit ging richting Oost. Dus moesten we een klein stukje van de tijdrit meepakken… gelukkig deden we dat op goed moment en hadden tijdrijders er geen last van gehad.

Via Oost gingen we nog langs het bekende pontje waar dit keer Kees Jongedijk en Arco v/d Vis zich er niet aan durfte te wagen. De meeste trouwens niet en de meeste reden om. Onze nieuwe vrouwelijk lid Jeannette Korff had er totaal geen problemen mee en ging met haar ‘super knappe’ Solex gewoon met pontje over. Deze keer helemaal geen gekkigheid; alleen raakte Joost van Heerwaarden zijn nummerplaat te water.

Na het pontje reden we door naar de Cocksdorp waar het durper feest was die dag, en dus ook veel toeristen en we weer aardig de aandacht trokken.  Onze eerste stop was dus ook bij de Rog en vele waren daar heel blij mee want sommige hadden al een aardig droge strot ‘want we hadden zo al wat aardig  wat kilometers erop zitten’.

Na wat versnapering bij de Rog moesten nog een aantal weggesleept worden bij de Loempia wagentje en vervolgde we onze weg richting de slufter en gingen we daar via de slufter over het fiestpad door de duinen naar de Koog.... tot ongenoegen van sommige toeristen.... het is nu wel heel duidelijk dat je 3 soorten toeristen hebt... De toeristen die het mooi vinden en staan te zwaaien, De toeristen die nog nooit een schaap hebben gezien en dus allemaal niet iemand op een Solex en daar dus meteen hun camera te voorschijn toveren om een foto te maken, en de toeristen die denken dat ze die 6 tegels van het fiestpad beheren en verwachten en vinden dat je eigenlijk moet opsodemieteren. Ik denk dat door het wat mindere weer en weervoorspelling dat de meeste toeristen niet zo happy waren en ons liever het fietspad afreden. In ieder geval komisch was het wel.

In de koog aangekomen leek het nog wel drukker dan in Cocksdorp. Daar deden we ook nog ff een stoppie en waar anders dan bij Sjans. Dit was een korte maar toch natte stop, het was hier ook goed gezellig.

We gingen daarna door over de Pontweg via Pijpersdijk richting De Waal, waar we stopte bij het Drijverhof waar tegenwoordig Marc Drijver woont. Daar stond worst/Kaas en helaas wat lauwe Grolsch pils te wachten op ons.... Dries wil bij deze zijn excuses aanbieden en heeft beloofd dat er nooit maar ook nooit meer Grolsch op een tussenstop aanwezig zal zijn. In ieder geval op dit tussenstop had Teunis van den Bor zijn helicopter meegenomen en leek het de solexvereniging leuk om een foto te maken met een 15 erop voor ons 15-jarig bestaan. Zoals je kan zien is dat goed gelukt.

Op dit punt werden ook de leden die nog geen nieuwe machtiging getekend hadden dat meteen effe te doen. Na alle kaas en worst te hebben opgegeten hebben we de lauwe pils achtergelaten en hebben we onze weg vervolgt richting ons eindpunt.

We ging dus richting Oudeschild. Hoe dichter we bij Oudeschild kwamen hoe wilder iedereen werd en al voor Bonne en Otto gingen uitrijden denkend dat ze wisten waar het was. De meeste dachten aan kombuis na Bonne zijn woorden op begin van de rit. Dus Otto moest nog ff snel de rest inhalen op nog de afslag te halen zodat we niet naar de haven gingen maar richting de ijsdijk. Vanaf daar gingen we naar de Vang. Want daar in een van de schuren van Dick Graaf zou het feest plaatsvinden.

Bij de feestlocatie aangekomen werden eerst alle Solexen veilig opgeborgen die je daar ook weer kon ophalen. Toen bleek het dat we toch een groot deel misten.... en ja hoor er was toch een groepje naar Kombuis gereden. Gelukkig wist Ingrid onze feestlocatie dus kon ze hun doorsturen naar De Vang.

Na een heerlijke BBQ verzorgt door onze eigen Dries en ‘de Pelikaan’ konden er wat tafels aan de kant want dan kon het feest beginnen, maar voordat het feest kon beginnen was er nog iemand die in het zonnetje gezet moest worden. Nu was de beurt aan Willem Zegel. Willem heeft bij de vorige rit minimaal 8 Solexen nog ff gemaakt en nu waren het er nog meer. Zonder Willem zouden we niet de aantal mensen hebben rijden tijdens de rit als dat we nu hebben. Willem heeft wel bijna iedereen z’n Solex in z’n handen gehad en houd ze ook rijdende. Willem kan volgens mij nog een Solex in eklaar zetten met z’n ogen dicht. Daarom vond Solexveriniging Steeksleuteltje 9 dat Willem Zegel uit moest worden geroepen als ere-lid en geloof dat iedereen het daar wel mee eens was aangezien ze allemaal zijn naam uitroepte. Een mooi gebaar voor een gouden gast. Hij kreeg een mooi bord voor in zijn werkplaats en een stof/werk jas met de woorden: The Solex Doctor.

Daarna ging het feest van start en deed de DJ zijn ding.

Ook kwam onze eigen Mike Jagger nog podium op met een optreden en vanaf toen zat de sfeer er goed in. Voordat de ‘Hoofdact’ begon was er ook een nog een Sex Loterij, waar leden door ‘kans’werden uitgeloot en dan een prijs mochten ophalen. Stefan de Wit was de eerste die zijn prijs; glijmiddel mocht ophalen. De Tepelklemmen ging naar Irma Jongedijk en zo waren er nog meer prijzen.

Toen was het de beurt aan onze ‘Hoofdact’ Barry Badpak. Toen kwamen echt de voeten van de vloer.

Om 1uur ging het licht aan en stond de bus te wachten op iedereen weer veilig thuis te brengen.

Het was een top-feest en daarom willen; Otto, Bonne en het bestuur iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en daarmee het zo gezellig maken van deze gehele dag. Wij konden niet beter wensen. Het was een heel geslaagde dag. Wij hopen dat jullie ook hebben genoten.

Nogmaals bedankt.